fbpx

עשה הסטוריה: הרוכב הישראלי הראשון בטור דה פראנס מנפץ 3 מיתוסים על אימון מנטלי

יש לי שאלה, ותענו לי מהבטן לפני שאתם ממשיכים לקרוא: מה זה אומר על מישהו, שיש לו מאמן מנטלי? 

בבדיקות שערכתי לאורך השנים בקרב לא מעט אנשים – ספורטאים ואתלטים בעבר ובהווה, אנשי עסקים, יזמים, שכירים, עצמאים ועוד, התחוור לי שקרוב ל-99% חושבים שאם יש לך מאמן מנטלי, זה סימן שאתה חלש מנטלית. שאתה במשבר. שאתה זקוק לעזרה.

אז״ש 
(אז זהו שלא). 

1. ספורטאי-על עובדים עם מאמן מנטלי דווקא כשהם בפסגה

כשגיא ניב פנה אלי לתחילת עבודה מנטלית זה לא היה ממקום של משבר או נקודה נמוכה בחייו, להפך, מתוך ההבנה שיש בו צד שלם שעוד יכול להשתפר כרוכב – וכאדם. ועל אחת כמה וכמה כשמדובר באתגר גדול כמו הטור דה פראנס, אירוע השיא של חייו. תחרות תובענית, שמלווה בהרבה לחץ ותקשורת. 

רוב האנשים שאתם מכירים חושבים שאימון מנטלי זה כמו אינסטלטור שמזמינים כשיש פיצוץ בצנרת, בעיה, תקלה. אבל ספורטאי טופ-1% כמו גיא שמגיעים להישגים, יודעים שאימון מנטלי לא עוסק בבעיות, אלא בלהוציא את המיטב מעצמנו כל הזמן – ולא רק "כשאנחנו תופסים יום". להגדיל את הסיכוי לביצועי שיא, על בסיס קבוע.

אז למה ספורטאי-על עובדים עם מאמן מנטלי דווקא כשהם בפסגה? כי לעומת הר שבו הפסגה מוגבלת, לנו כבני אדם יש אינסוף פסגות לכבוש.

קרדיט: עמוד האינסטגרם של israelcyclingacademy#

2. ספורטאי-על עובדים עם מאמן מנטלי, כי רק תחת לחץ הם יכולים לבלוט 


האם לדעתכם לברון ג'יימס, מסי, סטף קארי, רונלאדו ושחקני ליברפול הם ספורטאים חלשים מנטלית שזקוקים לעזרה? ברור שלא. הם מהספורטאים הכי גדולים בהיסטוריה של הספורט. וכל אחד מהם נעזר באימון מנטלי על בסיס קבוע, גם כשהם לוקחים אליפויות וזוכים בתארים, וגם כשיש ימים קשים ותבוסות מביכות.

מבין ההגדרות הרבות והטובות של המושג ״חוסן נפשי״ בולטת הגדרתו של הארגון הפסיכולוגי האמריקאי (APA) המגדיר חוסן נפשי כ״תהליך אדפטציה חיובית לנוכח מצוקות, איומים או מקורות לחץ”. ובספורט התחרותי לחץ הוא מובנה. אבל את אף אחד זה לא מעניין – עליך להתמודד איתו! ופה נכנס היתרון של החוסן המנטלי, משום שחוסן מנטלי הופך לרלוונטי רק כשיש לחץ, כשמידת הלחץ נמוכה? אין הבדל בתפקוד בין בעלי חוסן ברמות שונות

במילים אחרות, אם תקחו 2 אנשים ותכניסו אותם לתחרות דמקה במרפסת, אתם לא תראו הבדלים משמעותיים ביכולת של שניהם, כי רמת הלחץ במשחק דמקה היא נמוכה. אבל ככל שהלחץ עולה הפערים מתחילים לבלוט. ובמקרה הזה בעלי חוסן יצליחו לייצר רצף תפקודי גבוה, לעומת בעלי חוסן נמוך שיושפעו מהלחץ ויציגו צניחה תפקודית. וזו הדרך שגיא בחר ללכת בה – לקבל את הלחץ כחבר לדרך.

אז אם אתם רוצים לגלות כמה רחוק אתם יכולים להגיע? אל תברחו מהלחץ – הוא מאיץ, לכו אליו, ותלמדו לעבוד איתו.

3. ספורטאי-על עומדים על קו זינוק כמנצחים בלי שום קשר לתוצאה

הערכה עצמית גבוהה הוכחה כמנבאת חוסן ובריאות נפשית אצל כל אדם – ולא רק בספורט, אבל בספורט תחרותי זה קריטי.

המח שלנו, (הישרדותי בבסיסו) תופס את הערך הקיומי שלנו רק עם ניצחנו, וכשהפסדנו? אין לנו סיבה אמיתית להרגיש ראויים. וזו לא הדרך לשחק את המשחק. 

ספורטאי-על יודע להתאמן על יצירת מרחב ביטחון בין האדם לספורטאי. לשניהם יש מקום של כבוד – אבל התוצאות של ספורטאי-על לעולם לא יגדירו את האדם שהוא. ושם – הניצחון האמיתי מתרחש.

גיא נמצא בשיא הקריירה שלו, המתנה האמיתית היא לעמוד על קו זינוק כמנצחים בלי שום קשר לתוצאה 

לסיכום

  1. ספורטאי-על עובדים עם מאמן מנטלי דווקא כשהם בפסגה
  2. ספורטאי-על עובדים עם מאמן מנטלי כי רק תחת לחץ הם יכולים לבלוט
  3. ספורטאי-על עומדים על קו זינוק כמנצחים בלי שום קשר לתוצאה

בעת כתיבת פוסט זה גיא נכנס לשבוע האחרון בטור דה פראנס
מה תאחלו לו? אתם מוזמנים לכתוב לו בתגובה כאן למטה

איתן

אהבתם? שתפו!

איתן עזריה
אימון מנטאלי

מועדון הביולוגיה
של הווינרים

מסלול אימון מנטלי מקיף ONLINE הכולל 4 תוכניות אימון מנטלי בשנה בנושאים הכי חמים להצלחה בחיים

התכנית להכשרת
מאמנים מנטליים

להוביל אנשים להצלחה בשיטת ׳הביולוגיה של הווינרים’