fbpx

דו״ח מיוחד לכדורגלנים שרוצים לככב
במשחק ולא רק ליד החבר׳ה באימונים:

10 הטעויות שגורמות לכדורגלנים להיכשל בקריירה – ואיך תוכל להמנע מכל אחת מהן כבר במשחק הקרוב

אתה עומד לגלות במדריך הזה את 10 הטעויות העיקריות שגורמות לכדורגלנים (גם לכישרוניים ביותר) לעלות למשחק לחוצים, חסרי ביטחון, ולגמור את הקריירה בתור פספוס והחמצה ואיך תוכל להמנע מכל אחת מהטעויות הקטלניות האלה בקריירה  שלך.

*שים לב: לקח לי שנים לכתוב את הסודות שתגלה כאן, הוא לא קצר אבל הוא יחסוך לך שנים של תסכול וטעויות שמבדילות בין שחקן שיגיע לרמות הגבוהות ל״עוד אחד״ עם פוטנציאל. אה, ובסוף יש לי הפתעה בשבילך… תהיה מקצוען תתחיל לקרוא, זה האימון שלך להיום

טעות מס׳ 1#

לעבוד קשה באימונים
על  השריר  הלא נכון

תגיד,
קרה לך פעם שכל השבוע הרגשת כמו כוכב
באימונים?

כל פס שלך הגיע מדוייק לכתובת. כל דריבל היה מושלם. הרגשת שאף אחד לא יכול לעצור אותך!

אבל אז . . . במשחק, עלית למגרש לחוץ, חסר ביטחון, הבטן שלך התחילה להתהפך ולא הצלחת להציג חצי מהיכולת האמיתית שאתה יודע שיש לך ברגליים?

אם ענית ״כן״ אז כנראה שעשית את הטעות מספר 1 שגורמת לרב השחקנים להפוך ל”שחקנים של אימונים.”

והנה הטעות,

רב הכדורגלנים משקיעים 90% מהזמן שלהם באימון פיסי (על הרגליים: חדר כושר, ספרינטים, כפיפות בטן). ומשאירים במקרה הטוב רק 10% לאימון מנטלי (אימון לראש: לבניית הביטחון העצמי, לריכוז, להתמודדות עם הפחד מכישלון)

אבל מה קורה במשחק?

במשחק החוקים משתנים והכל מתהפך! במשחק מה שקובע אם תשחק עם ביטחון-שיא ותציג יכולת גבוהה זה 90% מנטלי (ראש) ורק 10% פיסי (רגליים).

אתה מבין . . . אם הראש שלך לא מתפקד אז גם הגוף שלך לא יתפקד, ואם אתה לא מסוגל לעלות למשחק ולהיות שקט ורגוע בראש כמו שאתה באימונים, אז אין פלא שהיכולת שלך תהיה נמוכה.

אבל למה זה קורה לנו? ואיך זה יכול להיות שהפן המנטאלי משמעותי יותר מהפיסי?

התשובה היא  פשוטה,  כיום  הרמה   הפיסית  בין  השחקנים  היא  פחות או  יותר שווה, ובטח תסכים איתי שאין כאלה הבדלים פיסים/טכניים בולטים בין שחקן לשחקן בליגה שלך. ובגלל שאין כאלה הבדלים פיסים אז הפרמטר היחידי שיכול לתת לך יתרון תחרותי מול היריב שלך במשחק זה הפרמטר המנטאלי!

וכשאני אומר הפרמטר המנטלי אני מתכוון ל-3  יכולות עיקריות:

1. היכולת לתפקד תחת לחץ בכל משחק ומגרש!

(כך שלא יהיה לך פער בין היכולת שלך באימונים ליכולת שאתה מציג במשחק)

2. היכולת  לפתח ביטחון עצמי שלא ניתן לשבור בקלות!

(כך שתשאר חדור אמונה, מוטיבציה וביטחון בעצמך גם אחרי הפסדים, טעויות קריטיות, ביקורת קטלנית של מאמן, דאגות לגבי מה אחרים חושבים עליך, ועוד משברים שאתה אולי אפילו לא מודע אליהם).

3. היכולת שלך להתגבר על פחדים שמאיימים על מימוש הפוטנציאל וההצלחה שלך במגרש ומחוצה לו!

(פחדים כמו: ״לאבד כדור קריטי שיוביל לגול באשמתך״, ״לגמור את הקריירה בתור כישלון אחרי ההשקעה האדירה שלך״, ״פחד לאכזב אחרים ואת עצמך״, ״פחד להיפצע״, ועוד 10 פחדים נפוצים שארחיב עליהם בהמשך שמרחיקים אותך מהצלחה״)

במילים אחרות, אתה יכול לעבוד כל השבוע על ספרינטים, חדר כושר, כפיפות בטן, נגיחות, בעיטות לשער והגבהות כדור וגם אפילו לישון טוב ולשמור על תזונה של מקצוען. אבל אם לא תדע איך להביא את כל היכולות האלו מהאימונים למשחק ולהציג רמה גבוהה כשהלחץ עולה, אז לא משנה כמה כישרון ופוטנציאל יש לך, אתה לא תצליח לממש אותו על המגרש בקריירה. ובמצב שכזה אתה תרגיש שאתה מתאמץ וקורע את עצמך באימונים מבלי לקבל תמורה  (וכל זה בגלל שלא  השקעת  בשריר הנכון , זה שנמצא  בראש שלך).

עכשיו תראה… אולי זה נשמע לך לא הגיוני שהביצועים שלך על הדשא הם תוצאה של הביצועים שלך בראש (וזה בסדר כי גם אני הייתי סקפטי כשהתחלתי לעשות לעצמי אימונים מנטליים לשיפור ביצועים בגיל 19 אבל אחרי 2 אליפויות עם מכבי חיפה, 2 גביעים (גביע המדינה וגביע הטוטו) ומעל 60 הופעות במדי נבחרות ישראל ככדורגלן ו-3 אליפויות רצופות עם הפועל באר שבע ועוד אליפות 1 הסטורית עם מכבי חיפה כמאמנה המנטלי לשעבר, אני יכול לומר לך דבר אחד:

הרגליים שלנו מקבלות פקודות מהראש ולא ההפך! ואימון מנטלי (על הראש שלך) הוא כרטיס הכניסה שלך לביצועים שתמיד חלמת להציג על הדשא.“

כדי לעשות קפיצה בקריירה שלך אתה חייב להכיר את החוק ששולט בהצלחה שלך…

חוק  ה-90/10 להצלחה של כדורגלן!

חוק ה-90/10 אומר שההצלחה שלך בקריירה היא 90% מנטלית ו- 10% פיסית. כי ברגע שהראש שלך נקי מהפרעות, זה בלתי אפשרי שהפעולות הפיסיות שלך על המגרש לא יהיו מוצלחות.

ועד שלא תקבל את העובדה הזו מהר יותר, ותפעל  כדי לפתח לעצמך את היכולת המנטלית של הכוכבים הגדולים – אתה לא תממש את ההצלחה שאתה רוצה לעצמך בקריירה.

טעות מס׳ 2#

להחמיר עם הציפיות שלך מעצמך לילה לפני משחק

כמה פעמים אמרת לעצמך לילה לפני משחק:
״היום אני חייב לתת משחק מושלם״, 
״היום אסור לי לאבד  אף כדור״,
״היום אני חייב להבקיע צמד…״

ואז כשנגמר המשחק גילית שלא עמדת
באף אחת מהציפיות האלו שהצבת
לעצמך?

אם מקרה כזה זכור לך אז כנראה שנפל לאחת המלכודות הקטלניות ביותר שגורמות לרב הכדורגלנים לסיים כל משחק מאוכזבים ומתוסכלים מהיכולת של עצמם

והמלכודות היא – להחמיר עם הציפיות שלך מעצמך לפני משחק!

עכשיו אתה בטח רוצה לשאול אותי: “רגע איתן, למה זאת טעות לצפות מעצמי הכי גבוה שיש״?  הרי ציפיות גבוהות עוזרות לי להשתפר להיות כדורגלן טוב יותר לא?

אז זהו שלא!

והנה הסיבה.

הבעיה האמיתית עם הציפיות שלך מעצמך לפני משחק היא שברגע שאתה מציב לעצמך ציפיות מחמירות כמו: ״אני חייב להבקיע שלושער היום״, או כמו ״אסור לי לאבד אף כדור היום״, אז מה שאתה עושה בעצם זה לצפות מעצמך להיות מושלם, ואז כשחס וחלילה אתה עושה טעות במשחק (כמו שני איבודי כדור בפתיחת המשחק או שאתה מסיים משחק בלי לכבוש כמו שציפית מעצמך)ֿ, אז הביטחון העצמי של יורד כי לא עמדת בציפיות שלך מעצמך.

וכשהביטחון שלך יורד אז אתה באופן לא מודע מתחיל לשאול את עצמך שאלות כמו: “רגע אולי אני לא מסוגל לתת גול? למה אני לא מסוגל לתת פס מדוייק? אולי אני לא מספיק טוב?”. השאלות ההרסניות האלה שמתחילות לרוץ לך בראש (בלי שאפילו תהיה מודע אליהם) גורמות לך להגיע לחוץ לפעולה הבאה, וחסר ביטחון למשחק הבא.

ואיפה הכל התחיל?

צודק . . . בציפיות המוגזמות שהיו לך מעצמך לפני המשחק!

עכשיו שלא תבין אותי לא נכון… אני רוצה שתציב לעצמך מטרות גדולות בקריירה, אני רוצה שתשאף לתת צמד כל משחק, ואני כן רוצה שתחלום בגדול! אבל אני לא רוצה שתדרוש מעצמך להיות מושלם, כי השאיפה לשלמות רק מלחיצה אותך וגורמת לך לשחק על בטוח.

תבין.

כשאתה משחק על בטוח אתה בעצם משחק כדי “לא לעשות טעויות.” וכדורגלן שמשחק כדי “לא לעשות טעויות” – באמת לא טועה, אבל יחד עם זאת הוא גם לעולם לא מתקדם בקריירה כי הפחד לטעות גורם לו לחשוב בקטן, לברוח מהמשחק ולאבד את הראש ואת הביטחון העצמי שלו אחרי  כל  טעות.

אז מהו הסוד שיאפשר לך לעמוד בציפיות שלך מעצמך?

התשובה  היא לנהל את הציפיות שלך!

או במילים אחרות, להעביר את השליטה במשחק אליך!

מה זה אומר אתה בטח שואל?

להעביר את השליטה אליך זה אומר לזרוק לפח את הציפיות המחמירות שלך מעצמך, ולהתחיל להציב לעצמך מטרות שנמצאות בשליטה שלך!

איך עושים את זה?

לדוגמא: אם אתה חלוץ או קשר שרוצה להבקיע צמד במשחק מחר אז תפסיק להגיד לעצמך: “אני חייב להבקיע צמד מחר במשחק”, ובמקום זה תשאל את עצמך: “מהם 3 הפעולות שיגדילו את הסיכויים שלי להבקיע צמד מחר?״

והתשובות לשאלה כזאת יכולות להיות:

1. “לעשות לחץ על הבלמים 90 דקות”
2. “אני נכנס בכל התקפה לפינה קצרה של רחבת ה-16 – לא משנה מה.”
3. “לשמור על קשר עין עם הקשר שמכיר את התנועה שלי.”

או… אם אתה בלם או מגן שרוצה לסיים משחק בלי לספוג אף גול, אז תפסיק להגיד לעצמך: “אסור לי לספוג גול היום,” ובמקום זה תשאל את עצמך: “מהם שלושת הפעולות העיקריות שיעזרו לי לסיים היום משחק עם שער נקי?”

והתשובות שיעלו לך יכולות להיות משהו כמו:

1. “היום אני משחק קרוב לבלם שלי ושומר על תקשורת לאורך כל המשחק״
2. “אני נצמד לחלוץ שלי, מפריע לו ועושה לו חיים קשים״
3. “עולה לכל כדור גובה ב-100% לא משנה מה”

אתה שם לב לשינוי?

ואם תשים לב אז תגלה שכל אחת מהפעולות שרשמתי לך בסעיפים 1,2,3 הם פעולות שנמצאות בשליטה שלך, במילים אחרות, אלו פעולות שאתה יכול להבטיח לעצמך לעשות ולא משנה מה יקרה!

ולכן הטיפ שלי אליך הוא כזה:

תפסיק להתמקד בציפיות המחמירות שלך מעצמך, ותתחיל להתמקד בפעולות פשוטות בשליטתך – שיביאו אותך להשיג את התוצאות שאתה רוצה. והמעבר המנטאלי הזה בראש יהפוך את הקריירה שלך לקלה יותר, את הביצועים שלך ליעילים יותר, ואת הביטחון העצמי שלך  ליציב  יותר – זה הסוד הקטן של השחקנים הגדולים.

טעות מס׳ 3#

לדאוג יותר מדי לגבי מה אחרים חושבים עליך

כמה אנרגיה אתה משקיע בלדאוג לגבי מה אחרים חושבים עליך ועל היכולת שלך במשחק?

כמה פעמים עלית למשחק כדי להרשים אנשים ולהוכיח להם שאתה תותח ?

אם ענית “כן” על אחת מהשאלות האלה אז הפוטנציאל שלך בסכנה.

והנה הסיבה:

מתוך עשרות כדורגלנים שעברו אצלי עד היום תהליכי אימון מנטאלי למימוש פוטנציאל, אני יכול לספר לך שאני מגלה שרובם עסוקים בלרדוף אחרי הכבוד וההערכה שהם רוצים לקבל מהסביבה שלהם.

במילים אחרות, רב הכדורגלנים מחפשים לקבל “אישור חברתי!” שיגידו להם
כמה טוב הם שיחקו, שיפרגנו להם, שיגידו להם מילה טובה, שיספרו להם
שהם הכי טובים!

אז איפה הבעיה פה אתה בטח שואל?

הבעיה היא שהצורך האובססיבי הזה להכרה והערכה מהסביבה גורם לכדורגלנים להשקיע יותר מ- 80% מהאנרגיה שלהם בשאלה “מה אחרים חושבים עליהם,” ב”איך הם יוכלו להרשים אנשים אחרים,” ב”מי עשה להם כבוד,” ב״מי לא אמר מילה טובה אחרי המשחק,” ב”לדאוג לא לאכזב אנשים יקרים להם בחיים,” ובעיקר בפחד לפשל על המגרש ולהרגיש מושפל.

והנה הסכנה האמיתית שקשורה אליך…

הסכנה היא שכאשר אתה עסוק רב הזמן בשאלה ”מה אחרים חושבים עלי”? אז אתה למעשה מבלה חצי מהקריירה שלך ב”להסתכל על אחרים מסתכל עליך!” וכשהפוקוס שלך נמצא בראש של אנשים אחרים ואתה עסוק במה יחשבו עליך, אז מבחינה פיסית אתה אולי על המגרש, אבל מנטאלית (בראש)? אתה ממש לא על המגרש!

ומי הסובל העיקרי מכל זה?

צודק!

אתה!

היכולת שלך!

והסיכויים להצליח בקריירה!

אז הנה 3 טיפים שיעזרו לך לעלות מרוכז למשחק הבא:

  1. תפסיק לקרוא מחשבות אתה לא מגדת עתידות.
    תפסיק להתעסק במה אחרים חושבים עליך ועל היכולת שלך. כי האמת היא שאנשים אחרים סביבך גם ככה עסוקים ומרוכזים רק בעצמם ואתה האחרון שמעניין אותם. (סליחה על הכנות אבל זאת האמת) ואלו חדשות טובות, כי זה אומר שאין לך סיבות אמיתיות לדאוג לגבי מה אחרים חושבים עליך. כי לא באמת חושבים עליך אז ממה אתה מודאג?

  2. שחק בשביל עצמך ותפסיק לשחק בשביל אנשים אחרים!
    זאת הבחירה שלך להיות כדורגלן לא? אז שחק בשביל עצמך וזכור שהאדם היחידי שאתה צריך לדפוק לו חשבון בקריירה שלך זה לעצמך! ולא לאף אחד אחר מהיציע, מהספסל, מהמשפחה שלך או מהחברים שלך.

  3. אל תחפש לקבל כבוד מאחרים תן אותו לעצמך!
    זכור שאתה בנאדם שיש לו חיים גם מעבר לכדורגל וככל שתזכיר את זה לעצמך אתה תגלה שהכבוד האמיתי שאתה צריך זה הכבוד שאתה נותן לעצמך ושהמנוע האמיתי שלך להצלחה  זה הכבוד שבא מבפנים – ולא זה שאתה מחפש שאחרים יתנו לך  מבחוץ!

טעות מס׳ 4#

לתלות את הביטחון העצמי שלך בפעולה הראשונה במשחק

האם גם אתה חייב שהפס הראשון שלך במשחק יהיה מדוייק כדי שתשחק עם ביטחון בהמשך המשחק?

האם אתה חייב פעולות מוצלחות בתחילת המשחק כדי להכנס למשחק עם ביטחון?

אני מקווה שלא!!!
כי הנה הבעיה של רוב הכדורגלנים…

רוב הכדורגלנים מחכים לראות איך המשחק יתחיל כדי להחליט עד כמה הם בטוחים בעצמם.

במילים אחרות, אם הם התחילו את המשחק עם 2 פעולות חיוביות אז הביטחון העצמי שלהם עולה – אבל אם הם איבדו 3 כדורים בתחילת המשחק? אז הביטחון העצמי שלהם יורד והם מראש קובעים שזהו, זה לא היום שלהם.

למה זאת טעות לתלות את הביטחון שלך בפעולה הראשונה?

תראה…כשכדורגלן תולה את הביטחון העצמי שלו בפעולה הראשונה שלו אז מה שהוא בעצם אומר לעצמו זה: “כל מה שעשיתי עד היום בקריירה לא שווה! וכל הביטחון העצמי שלי יכול לרדת לי אלא אם כן הפעולה הראשונה שלי תהיה מוצלחת״

טעות של קריירה!

כדורגלן שרוצה להצליח בקריירה חייב להבין שביטחון עצמי הוא תוצאה של שנים של אימונים ומשחקים, ולא של פעולה בודדת בתחילת המשחק.

יותר מזה, טעות אחת בתחילת המשחק לא תוכל להפוך אותך לשחקן גרוע בדיוק כמו שבישול לגול בדקה ה-5 לא יהפוך אותך לכוכב המשחק.

והדרך המהירה ביותר לשחק 90 דקות עם ביטחון עצמי גבוה היא לעלות למשחק עם ביטחון מהבית, או במילים אחרות אתה צריך לפתח לעצמך שחצנות מקצועית!

אני אחזור על זה שוב כי זה חשוב…

אתה רוצה לפתח לעצמך שחצנות מקצועית.

״שחצנות מקצועית? מה זה אומר איתן?…״

שאלה מעולה.

שחצנות מקצועית זה אומר שאתה עולה לכל משחק עם ביטחון עצמי מהבית ולא מחכה שהפעולה הראשונה תצליח כדי להרגיש טוב עם עצמך.

שחצנות מקצועית זה אומר שכלפי חוץ אתה נשאר צנוע, אבל בתוך תוכך יש לך תחושת ביטחון וידיעה פנימית שהיכולות שלך יאפשרו לך לבצע כל פעולה בהצלחה.

שחצנות מקצועית זה אומר שלא ניתן לשבור אותך בקלות (גם לא אחרי 3 איבודי כדור בתחילת המשחק, וגם לא אחרי 4 משחקים בספסל).

שחצנות מקצועית היא הנשק הסודי של הכדורגלנים הטובים בעולם, ואם לא תדע להשתמש בנשק הזה בקריירה שלך ולפתח לעצמך חוסן פנימי שלא נשבר בקלות אתה תמצא את עצמך מתוח, לחוץ, חסר ריכוז במשחק, ועם פוטנציאל ענק… שלא מצליח לפרוץ.

טעות מס׳ 5#

לתת לפחד מכישלון  לשתק אותך לפני המשחק

האם אחד הפחדים הללו מוכרים לך:

  • פחד לפשל ברגע האמת במשחק?
  • פחד שהמאמן לא יעריך אותך כמו שמגיע לך?
  • פחד שאחרים יחשבו עליך בתור ״עוד שחקן״?
  • פחד מהבושה שתרגיש אם לא תעמוד בציפיות שיש ממך?
  • פחד לאכזב אנשים יקרים לך בחיים? (פחד לאכזב את עצמך אולי)?
  • פחד לעשות טעות במשחק שתגרום למאמן להוריד אותך לספסל?
  • פחד להתקע בספסל ולהרגיש שכל ההשקעה שלך באימונים הייתה לחינם?
  • פחד לא לעמוד בציפיות שלך מעצמך?
  • פחד להיפצע ולגמור את הקריירה?


אם אחד הפחדים האלה מוכרים לך אז בלי להכיר אותך אישית אני יודע שהפחד עצר אותך מלבצע הרבה פעולות ומהלכים על המגרש שיכלו להפוך אותך לשחקן שתמיד חלמת להיות!

וכשהפחד שולט בך אז אתה מסיים כל משחק עם תחושה של החמצה כי אתה יודע בתוך תוכך שיכולת להיות הרבה יותר טוב מהיכולת שהצגת.

העניין הוא כזה, כדי להגיע למשהו גדול בקריירה שלך עליך להיות מוכן להתגבר

על הפחד שלך!

והצעד הראשון שיעזור לך להשתחרר מהפחדים שלך הוא להפסיק להתעסק בדברים שאתה לא רוצה שיקרו לך בקריירה ולהתחיל להתמקד בדברים שאתה כן רוצה שיקרו לך…

ואני אפרט…

תראה, לנו הכדורגלנים יש שני מצבי רוח  בחיים.

מצב הרוח הראשון הוא מצב הרוח של השחקן הקטן: זה השחקן הפחדן בתוכנו,

שמרגיש שכולם מנסים לדפוק אותו, שלא מרגיש נח עם עצמו, שחושב על המהלכים שיכולים להשתבש לו במשחק, ומרגיש כל הזמן מאויים.

מצב הרוח השני הוא של השחקן הגדול: זה השחקן האמיץ בתוכנו, שמתעסק באיך להיות הכי טוב של עצמו מבלי להשוות את עצמו לאחרים, זה שמאמין שהוא מסוגל ומוכן לפעול למרות הפחד, זה שיודע שאין קסמים בכדורגל ושהדרך לניצחון הוא להתמקד בהווה במקום לפחד מהעתיד.

הבעיה היא שרב הכדורגלנים לא יודעים איך לעשות את המעבר בין השחקן הקטן (הפחדן) לשחקן הגדול (האמיץ), ולכן הם עולים למשחק עם מחשבות שמרסקות להם את המוטיבציה, פוגעות באמונה העצמית, ומשפיעות מיידית  על  היכולת שלהם  לרעה – מתכון לקריירה כושלת.

אז הנה 3 טיפים שיעזרו לך לחסל את הפחד:

  1. מצא את השחקן הגדול שבך!
    כדי לשחק עם כל הפוטנציאל שלך אתה צריך לעלות למשחק עם המחשבות הנכונות (של השחקן הגדול), במילים אחרות, נסה להיזכר מתי הפעם האחרונה שעלית למשחק עם ביטחון שיא ובלי פחד? מה עשית לפני המשחק? אילו מחשבות עברו לך בראש? איזו הכנה עשית? אולי שמעת מוזיקה מסויימת לפני המשחק שעזרה לך להרגיש בלתי ניתן לעצירה? יש בך את כל התשובות, אתה פשוט צריך לחפור טיפה בעצמך ולמצוא את האסטרטגיה (את השיטה האישית שלך) שגורמת לך להרגיש בלתי ניתן לעצירה! (ויש לך אותה שם בפנים)

  2. תהיה שומר הראש של עצמך!
    תפסיק לחשוב על הסיטואציות שאתה מפחד שיקרו לך, ותתחיל לחשוב על הסיטואציות שאתה כן רוצה להוציא לפועל במשחק! תראה, המוח שלנו לא יודע להבחין בין מציאות לדמיון, במילים אחרות, מבחינתו של  המח  שלך  כל מה  שאתה מדמיין בראש – באמת קורה.

    לכן אם לדוגמה אתה חושב על: ״איך לא לעשות טעות במשחק״, אז אתה באופן טבעי מדמיין בראש את הטעות, ורק עצם המחשבה על הטעות גורמת לך להרגיש כאילו שבאמת טעית – למרות שבתכלס? כלום עדיין לא קרה. (פשוט העובדה שהמח שלך לא יודע להבדיל בין דמיון למציאות גורמת לדימיונות שלך להפוך לחוויה פיסית לא נעימה).

    הנקודה העיקרית היא שכמו שהמטרה של שוער זה לשמור על השער שלו, כך גם המטרה שלך היא לשמור על המחשבות שלך ולא לתת למחשבות הרסניות לחדור אליך ולהשפיע עליך.

  3. שאף להיכשל כמה שיותר כי הכישלון הוא המפתח האמיתי  להצלחה  שלך!
    מייקל ג’ורדן אמר פעם את המשפט הבא: "החמצתי מעל 900 זריקות לסל בקריירה שלי, הפסדתי קרוב ל-300 משחקים, וב-26 משחקים שהקבוצה שלי בטחה בי שאקח את זריקת הסיום – החמצתי! נכשלתי בקריירה שלי פעם  אחר פעם – וזו הסיבה שהצלחתי."

    והמשפט הזה של ג’ורדן מוביל אותי לומר לך שכדאי לך לנסות מהלכים חדשים, כדאי לך להעיז אפילו במחיר שלא תצליח, כי כל כישלון מלמד אותך את התיקון שאתה צריך לעשות למשחק הבא, כל עוד תבין שהטעות מקרבת אותך צעד אחד קרוב יותר להצלחה, וככל שאתה תבין שההצלחה שלך בנויה על כישלונות אתה תבין שהפחד האמיתי הוא לא להעיז! בסופו של דבר מי שלא נכשל אף פעם אלו הכדורגלנים שיושבים בספסל והפרשנים שיושבים עם כוס קפה ביציע. אל תהיה כמוהם – החוזים שלהם  על  הפנים!

טעות מס׳ 6#

להקיף את עצמך באנשים שליליים

האם אחד הפחדים הללו מוכרים לך:

  • פחד לפשל ברגע האמת במשחק?
  • פחד שהמאמן לא יעריך אותך כמו שמגיע לך?
  • פחד שאחרים יחשבו עליך בתור ״עוד שחקן״?
  • פחד מהבושה שתרגיש אם לא תעמוד בציפיות שיש ממך?
  • פחד לאכזב אנשים יקרים לך בחיים? (פחד לאכזב את עצמך אולי)?
  • פחד לעשות טעות במשחק שתגרום למאמן להוריד אותך לספסל?
  • פחד להתקע בספסל ולהרגיש שכל ההשקעה שלך באימונים הייתה לחינם?
  • פחד לא לעמוד בציפיות שלך מעצמך?
  • פחד להיפצע ולגמור את הקריירה?


אם אחד הפחדים האלה מוכרים לך אז בלי להכיר אותך אישית אני יודע שהפחד עצר אותך מלבצע הרבה פעולות ומהלכים על המגרש שיכלו להפוך אותך לשחקן שתמיד חלמת להיות!

וכשהפחד שולט בך אז אתה מסיים כל משחק עם תחושה של החמצה כי אתה יודע בתוך תוכך שיכולת להיות הרבה יותר טוב מהיכולת שהצגת.

העניין הוא כזה, כדי להגיע למשהו גדול בקריירה שלך עליך להיות מוכן להתגבר

על הפחד שלך!

והצעד הראשון שיעזור לך להשתחרר מהפחדים שלך הוא להפסיק להתעסק בדברים שאתה לא רוצה שיקרו לך בקריירה ולהתחיל להתמקד בדברים שאתה כן רוצה שיקרו לך…

ואני אפרט…

תראה, לנו הכדורגלנים יש שני מצבי רוח  בחיים.

מצב הרוח הראשון הוא מצב הרוח של השחקן הקטן: זה השחקן הפחדן בתוכנו,

שמרגיש שכולם מנסים לדפוק אותו, שלא מרגיש נח עם עצמו, שחושב על המהלכים שיכולים להשתבש לו במשחק, ומרגיש כל הזמן מאויים.

מצב הרוח השני הוא של השחקן הגדול: זה השחקן האמיץ בתוכנו, שמתעסק באיך להיות הכי טוב של עצמו מבלי להשוות את עצמו לאחרים, זה שמאמין שהוא מסוגל ומוכן לפעול למרות הפחד, זה שיודע שאין קסמים בכדורגל ושהדרך לניצחון הוא להתמקד בהווה במקום לפחד מהעתיד.

הבעיה היא שרב הכדורגלנים לא יודעים איך לעשות את המעבר בין השחקן הקטן (הפחדן) לשחקן הגדול (האמיץ), ולכן הם עולים למשחק עם מחשבות שמרסקות להם את המוטיבציה, פוגעות באמונה העצמית, ומשפיעות מיידית  על  היכולת שלהם  לרעה – מתכון לקריירה כושלת.

אז הנה 3 טיפים שיעזרו לך לחסל את הפחד:

  1. מצא את השחקן הגדול שבך!
    כדי לשחק עם כל הפוטנציאל שלך אתה צריך לעלות למשחק עם המחשבות הנכונות (של השחקן הגדול), במילים אחרות, נסה להיזכר מתי הפעם האחרונה שעלית למשחק עם ביטחון שיא ובלי פחד? מה עשית לפני המשחק? אילו מחשבות עברו לך בראש? איזו הכנה עשית? אולי שמעת מוזיקה מסויימת לפני המשחק שעזרה לך להרגיש בלתי ניתן לעצירה? יש בך את כל התשובות, אתה פשוט צריך לחפור טיפה בעצמך ולמצוא את האסטרטגיה (את השיטה האישית שלך) שגורמת לך להרגיש בלתי ניתן לעצירה! (ויש לך אותה שם בפנים)

  2. תהיה שומר הראש של עצמך!
    תפסיק לחשוב על הסיטואציות שאתה מפחד שיקרו לך, ותתחיל לחשוב על הסיטואציות שאתה כן רוצה להוציא לפועל במשחק! תראה, המוח שלנו לא יודע להבחין בין מציאות לדמיון, במילים אחרות, מבחינתו של  המח  שלך  כל מה  שאתה מדמיין בראש – באמת קורה.

    לכן אם לדוגמה אתה חושב על: ״איך לא לעשות טעות במשחק״, אז אתה באופן טבעי מדמיין בראש את הטעות, ורק עצם המחשבה על הטעות גורמת לך להרגיש כאילו שבאמת טעית – למרות שבתכלס? כלום עדיין לא קרה. (פשוט העובדה שהמח שלך לא יודע להבדיל בין דמיון למציאות גורמת לדימיונות שלך להפוך לחוויה פיסית לא נעימה).

    הנקודה העיקרית היא שכמו שהמטרה של שוער זה לשמור על השער שלו, כך גם המטרה שלך היא לשמור על המחשבות שלך ולא לתת למחשבות הרסניות לחדור אליך ולהשפיע עליך.

  3. שאף להיכשל כמה שיותר כי הכישלון הוא המפתח האמיתי  להצלחה  שלך!
    מייקל ג’ורדן אמר פעם את המשפט הבא: "החמצתי מעל 900 זריקות לסל בקריירה שלי, הפסדתי קרוב ל-300 משחקים, וב-26 משחקים שהקבוצה שלי בטחה בי שאקח את זריקת הסיום – החמצתי! נכשלתי בקריירה שלי פעם  אחר פעם – וזו הסיבה שהצלחתי."

    והמשפט הזה של ג’ורדן מוביל אותי לומר לך שכדאי לך לנסות מהלכים חדשים, כדאי לך להעיז אפילו במחיר שלא תצליח, כי כל כישלון מלמד אותך את התיקון שאתה צריך לעשות למשחק הבא, כל עוד תבין שהטעות מקרבת אותך צעד אחד קרוב יותר להצלחה, וככל שאתה תבין שההצלחה שלך בנויה על כישלונות אתה תבין שהפחד האמיתי הוא לא להעיז! בסופו של דבר מי שלא נכשל אף פעם אלו הכדורגלנים שיושבים בספסל והפרשנים שיושבים עם כוס קפה ביציע. אל תהיה כמוהם – החוזים שלהם  על  הפנים!

טעות מס׳ 7#

לאבד את הראש
אחרי טעות

אחת הטעויות הקריטיות ביותר, אם לא הכי קריטית שכדורגלנים עושים תוך כדי משחק זה לאבד את הראש אחרי טעות.

למה זאת טעות?

כשאתה מאבד את הראש אחרי טעות קורים לך שלושה דברים שמאיימים על היכולת שלך  בהמשך המשחק:

  1. המוח שלך עסוק בטעות (בעבר)
  2. אתה מפחד לטעות (בעתיד)
  3. אתה לא בפוקוס (בהווה) וכתוצאה מזה אתה מגיע לא מוכן לפעולה הבאה…

וכשהראש שלך תקוע בעבר, לחוץ מהעתיד ולא נמצא בהווה – אז  איפה אתה?

אתה לא על המגרש!

וחוסר היכולת הזו של כדורגלן להתאושש מטעות במינימום זמן (ולעבור הלאה לפעולה הבאה במקסימום יכולת) היא הפרמטר שעושה את ההבדל בין משחק גרוע למשחק יוצא דופן.

אז מהי הדרך הכי מהירה להתאושש מטעות ולהתקדם עם אנרגיה לפעולה הבאה?

התשובה פשוטה (אבל דורשת תרגול)…

לשלוט בשיחה הפנימית שלך אחרי טעות!!!

או במילים אחרות אתה צריך לדעת מהי המחשבה או המשפט  שיגרום  לך להתקדם לפעולה הבאה עם תחושת ביטחון ושקט נפשי גם אחרי טעות!?

ולמה אני מתכוון?

הנה דוגמא למשפטים של כדורגלן שלא יודע לשלוט בשיחה הפנימית שלו אחרי טעות:

  • “איזה כישלון אני”
  • “אסור היה לי לאבד את הכדור הזה”
  • “המאמן בטח יחליף אותי עכשיו”
  • “בחיים לא אצליח להשלים משחק בלי טעות”

מצד שני,

הנה דוגמאות למשפטים של כדורגלן שכן יודע לשלוט בשיחה הפנימית שלו אחרי טעות:

  • ”גם השחקנים הטובים ביותר בעולם טועים”
  • “הטעות האמיתית היא להוריד את הראש עכשיו”
  • “כל טעות מקדמת אותי בקריירה כל עוד אני לומד ממנה”
  • “רק לוזרים מאבדים את הראש אחרי טעות”
  • “אני כדורגלן מצליח כל פעם שאני מתאושש מהר מטעות.”

אתה שם לב להבדל?

ווינרים חושבים איך להגיע מוכן  לפעולה הבאה אחרי טעות, בזמן שלוזרים תקועים בלנתח ולנתח את הטעות שלהם כמו פרופסורים.

משפט שאני מאד אוהב הולך ככה:

“לוזרים משחזרים את ההפסד האחרון שלהם – בזמן שהווינרים רודפים אחרי ההצלחה הבאה שלהם”

אז הנה 3 טיפים שיעזרו לך להתמודד עם טעויות במשחק:

  1. תפסיק לנתח את הטעויות שלך תוך כדי משחק!
    זכור שהמשחק ימשיך איתך או בלעדיך! אל תיתן לטעות להוציא אותך מהקצב של המשחק, ולכן מה שאני רוצה שתעשה אחרי טעות זה ש”תשחק אותה אידיוט” ותמשיך במשחק אפילו שאתה עדיין מבואס מהטעות, מצב הרוח שלך ישתפר רק מעצם הריצה הפיסית שלך לפעולה הבאה.

  2. תפסיק לרדת על עצמך אחרי טעות! ותתחיל להיות האוהד מספר 1# של עצמך. 
    המאמן והשחקנים שלך לא יעריכו אותך יותר אם תשים ידיים על הראש ותראה לכל העולם שכואב לך על הטעות… ולכן תפסיק לתת להיות שופט שנותן ציונים לעצמו, כי הנפגע היחידי מהשיפוט העצמי שלך הוא הביטחון העצמי שלך שמתרסק בדרך לפעולה הבאה. מהיום אתה לא שופט את עצמך – במקום זה תעודד את עצמך ותרים את עצמך הלאה-בדיוק כמו שהיית עושה את זה לחבר הכי טוב שלך שנפרד הרגע מחברה שלו.

  3. מצא את משפט החילוץ שלך!
    מצא את המשפט או המחשבה שתוכל בעזרתה להתאושש במהירות מכל טעות ולעבור למשפט הבא עם תחושת ביטחון ושקט נפשי שזה לא סוף העולם. (קיבלת מספר דוגמאות למעלה-תרגיש חופשי להשתמש בהם במשחק הבא שלך)

 

טעות מס׳ 8#

לא לדעת מי המתחרה האמיתי שלך להרכב

רב הכדורגלנים חושבים שהיריב האמיתי שלהם בקבוצה זה השחקן שמתמודד איתם על המקום בהרכב.

טעות של קריירה!!!

השחקן שמתמודד איתך על מקום בהרכב הוא לא המתחרה האמיתי שלך בקריירה!

למה לא?

כי אם המטרה שלך היא רק להיות יותר טוב מהשחקן שנלחם איתך על מקום בהרכב, אז מה שאתה בעצם אומר לעצמך זה שהטופ של היכולת שאתה שואף להיות בה היא גג כמו זו של החבר שלך בקבוצה (או אולי קצת יותר).

זאת השאיפה שלך בקריירה? להיות יותר טוב רק מהמתחרה שלך להרכב? אם אתה רציני לגבי הקריירה שלך, ואתה חושב בגדול, אז אתה חייב להציב לעצמך סטנדארט חדש וגבוה יותר מרק להיות יותר טוב מהחבר שלך לקבוצה.

וכדי להציב סטנדארט חדש אתה צריך לשנות את החשיבה שלך ולהבין דבר אחד….

יש לך רק מתחרה אחד בקריירה והמתחרה  הזה  הוא  אתה!

כדורגלנים מקצוענים בעולם מבינים שהדבר היחידי שמעניין אותם  זה:

  • להתמקד ביכולות של עצמם ולא ביכולת של המתמודד שלהם להרכב.
  • להיות באימון של היום יותר טוב מהאימון של אתמול.
  • לשחק במשחק הקרוב קצת יותר טוב מהמשחק הקודם.


אז אם עד היום התעסקת במתחרים שלך – עצור את זה! כי המחשבות עליהם וההשוואות שאתה עושה בינך לביניהם לא עוזרות לך, הן רק גורמות לך לשאול את עצמך “מה יש להם שאין לי” ?

אז מה לעשות כדי להפוך את עצמך לכדורגלן משודרג?

הנה 3 טיפים שתוכל ליישם כבר היום:

  1. תתחיל להתאמן עם מנטליות של משחק! (אימון ״מדמה מציאות״)
    כדי לשדרג את עצמך אתה צריך ש – 50% מהאימון שלך יהיה מדומה למצב משחק. במילים אחרות תדאג לעשות לפחות חצי מהתרגילים שלך באימון כשאתה בראש מדמיין שאתה במשחק, נסה לשמוע את הקהל, את הרעש, את היריב למרות שאין אף אחד סביבך. אופציה נוספת (שאני ממש אוהב)( היא לעשות התערבויות על משחקונים או שערים עם חברים לקבוצה – זה יכניס אותך להכנס לאוירה של משחק, אפשרות נוספת היא לתרגל בכל סוף אימון מצבי משחק אמיתיים עם חבר כמו 1 על 1 העניין החשוב הוא שלפחות 50% מהשבוע שלך תתאמן עם הרגשה שאתה במשחק.

  2. תתחיל להתאמן עם  שחקנים  טובים  יותר  ממך!
    תפסיק להתחרות עם שחקנים באותה רמה שלך או מתחת לרמה שלך ותתחיל לבחור שחקנים יותר טובים ממך לתרגול 1 על 1
    – מצא מישהו יותר מהיר ממך באימוני מהירות – והפוך אותו לזוג הקבוע שלך.
    – אם אתה בלם אז תחפש  לעבוד הגנתי  עם  החלוץ הכי טוב בקבוצה.
    – אם אתה קשר ימני אז תחפש להתמודד עם המגן השמאלי או  שחקן ההגנה הטוב ביותר בקבוצה.
    שאף להתאמן עם שחקנים יותר טובים ממך כי זה ישפר את הביצועים שלך בצורה קיצונית!

  3. במשחק תהיה יעיל לא מושלם!
    כשאתה עולה לשחק אל תחפש לתת את הפס המושלם או לתכנן את התנועה המושלמת, כי כשאתה חושב אתה בבעיה
    הפוטנציאל שלך יכול להתפרץ אך ורק כשאתה מפסיק לחשוב ומתחיל לסמוך על הגוף שלך.
    וכדי לסמוך על הגוף שלך אתה צריך לשחק יעיל: לחפש פעולות מהירות לגול, הזדמנויות מהירות לחטיפת כדור, לשחק ערמומי ולתת לאינסטינקטים לשחק במקום לתכנן יותר מדי.

טעות מס׳ 9#

לא לדעת איך להציב מטרות לקריירה

תגיד, מה המטרות שלך לקריירה? לעונה הנוכחית? למשחק הקרוב?

האם לפני כל עונה אתה מציב לעצמך מטרות שאתה רוצה להשיג?

האם אתה יודע את הצעדים להשיג את המטרות האלו?

האם אתה בודק ממשחק למשחק את ההתקדמות שלך לעבר המטרות שלך?

למה אני שואל? כי אני יכול לספר לך ש-90% מהכדורגלנים שהגיעו אלי במטרה לממש את הפוטנציאל שלהם ולהגשים את החלום שלהם לא הצליחו לענות על השאלות האלו.

וכשאני שואל כדורגלן שבא אלי: “תגיד, מה המטרה שלך”? אז אלו התשובות שאני מקבל ממנו: ״אני המטרה שלי זה להצליח כמה שיותר העונה״, או: ״אני המטרה שלי לשחק ברמות הגבוהות של הכדורגל הישראלי״, או: ״המטרה שלי לכבוש ולבשל כמה שיותר גולים העונה״

אבל יש כמה בעיות עם המשפטים האלה:

  1. אין להם תאריך יעד.
  2. הם לא ספציפיים. (אלו הן רק משפטים ״יפים״ בלי כיסוי)
  3. אין להם תוכנית פעולה לביצוע.
  4. אין בהם התחייבות וחוזה רגשי של הכדורגלן עם עצמו
  5. אין להם הגדרה של המחיר שהכדורגלן מוכן לשלם כדי להגיע אליהם

מילים אחרות – המשפטים האלה ״דיבורים באויר״! בלי אחריות! ובלי התחייבות לשלם את המחיר כדי להשיג אותם!

לא ככה מציבים מטרות שרוצים להשיג.

זה לא מספיק לומר לעצמך שאתה רוצה להצליח!

למה?

תראה, המח שלנו הוא כמו ילד קטן בן 5, שצריך הוראות ברורות, אחרת הוא מתבלבל ומתפזר!

המח שלנו לא יודע לנחש!

המח שלנו צריך שנסביר לו איך ההצלחה שלנו אמורה להיראות!

וכדי שתוכל להסביר לו אתה צריך להיות ברור ומדויק לגבי המטרות שלך לקריירה,

אחרת המח שלך ישלוט בך ולא אתה בו! וכמו שאתה הולך למכולת עם רשימת קניות – ככה אתה צריך להתחיל את העונה שלך עם רשימת מטרות שאתה רוצה להשיג בקריירה

יש 3 סיבות חשובות בגללן חשוב להציב מטרות מדוייקות לקריירה?

  1. אם לא תציב מטרה אז איך תדע שאתה בכיוון להשיג אותה?
  2. אם לא תציב מטרה אתה עלול לבזבז אנרגיה ומאמץ על המטרות הלא נכונות.
  3. אם לא תדע איך להציב מטרה אז ברגעי משבר יהיה לך קל יותר להרים ידיים ולוותר כי לא יהיה לך מה שיניע אותך

אז איך מציבים מטרות לקריירה?

אני אסביר לך…

יש 3 פרמטרים עיקריים למטרה של כדורגלן:

  1. מטרה צריכה להיות ספציפית: כמה שערים, כמה בישולים, כמה משחקים אתה רוצה לשחק העונה?

  2. מטרה צריכה להיות מדידה: ״לכבוש כמה שיותר גולים” זו לא מטרה מדידה – זה סתם מילים באויר! אתה צריך לקבוע מבחינה מספרית מה אתה רוצה. כמה כסף אתה רוצה לעשות בקריירה? מי הקבוצה שאתה רוצה לשחק בה תוך שנה, תוך שנתיים, תוך שלוש שנים? עם אילו שחקנים אתה רוצה לשחק? כך שבסוף העונה תוכל לשבת עם עצמך ולבחון אם עמדת ביעד או לא. (ואז לתקן או לשפר בהתאם לתוצאות)

  3. מטרה צריכה תאריך יעד להשגתה: לדוגמא: עד סוף העונה אני כובש 14 שערים, 6 בישולים, משחק 27 משחקים, ומתקדם לחוזה של 350,000 ש״ח בשנה

אתה מצליח לראות את ההבדל בין המטרה הזאת לבין ״אני רוצה להצליח בכדורגל״?

תבין…

מטרות שאי אפשר למדוד אי אפשר לנהל, ומה שאי אפשר לנהל אי אפשר להוביל להצלחה!

במילים אחרות, אם לא תדע להיות הבוס של עצמך ולא תדע להציב מטרות שתוכל לבדוק אותם עצמך במהלך העונה, אז אתה עובד קשה לחינם.

אגב, אתה מכיר מטוס שממריא מנתב”ג ולא יודע איפה הוא ינחת? אותו דבר בקריירה שלך… אם לא תדע לאן אתה מכוון את עצמך, איך תגיע?

בסופו של דבר, כדורגלן שלא מציב לעצמו מטרות ברורות, הוא אותו כדורגלן שמתעורר בסוף כל עונה, מסתכל אחורה ומבין שהוא בזבז עוד שנה מהחיים שלו בלי להגיע להישגים שהוא חלם עליהם, בלי התהילה, בלי כסף – ועם הרבה תירוצים!

זה מה שאתה רוצה? אני יודע שלא.

טעות מס׳ 10#

לא לבקש עזרה

זאת הטעות הגדולה מכולן.

זאת הטעות שמונעת מרב הכדורגלנים להגשים אי פעם את החלום שלהם, ולהפוך לכדורגלנים מצליחים ברמות הגבוהות.

ואני יודע מה עובר לך בראש עכשיו אתה שונא לבקש עזרה! אני יודע, גם אני הייתי כזה…

תראה, זה לא סוד שאנחנו הכדורגלנים לא רוצים שיחשבו עלינו בתור אנשים חלשים. או גרוע מזה – בתור נזקקים!

העניין הוא שהקריירה שלך קצרה (אפילו קצרה מאד). וכל עונה שאתה לא פורץ, ולא מתקדם לקבוצה טובה יותר, לחוזה יותר גדול, למעמד חזק יותר – אתה הולך אחורה!

זו לא אשמתך
שלא גילו לך

העניין הוא כזה. זו לא אשמתך שלא גילו לך שההצלחה שלך בקריירה לא מתחילה ברגליים שלך – אלא בראש שלך!   

וזו גם לא אשמתך שלא גילו לך עד היום שהמשחק האמיתי שיקבע אם תצליח לממש את הפוטנציאל שלך הוא לא המשחק שאתה משחק על הדשא – אלא המשחק שמתנהל לך בראש!

יותר מזה…

זו לא אשמתך שלא גילו לך שהכישרון, הטכניקה והמהירות שלך הם חסרי משמעות אם לא תדע איך להביא אותם לידי ביטוי בזמן משחק תחת לחץ (ב״מאני טיים״).

וזו גם לא אשמתך שלא לימדו אותך את הדרך המדויקת, ואת הצעדים שאתה צריך

לעשות כדי להשיג את המטרות שלך בקריירה ולהגשים את החלום שלך.

זאת באמת לא אשמתך! 

אבל למרות שזאת לא אשמתך…

 

זה 100% באחריותך לדאוג לקריירה שלך

אני אחזור על זה שוב… כי זה חשוב:

"זה 100% באחריותך לדאוג שמהיום והלאה שום דבר לא יאיים על ההצלחה שלך בקריירה!"

 

תן לי לספר לך שניה על עצמי, ועל איך גיליתי את הדרך להפוך מכדורגלן אנונימי שאף אחד לא נתן לו סיכוי להצליח בקריירה – לשחקן הרכב במכבי חיפה שהספיק לזכות תוך פחות מ-5 שנים ב-2 אליפויות, 2 גביעים, לעלות ליגה, לשחק בגביע אופ״א ולייצג את המדינה בלמעלה מ-50 הופעות בינלאומיות במדי נבחרות ישראל הצעירות.

האמת היא שסיפורי האישי דומה לסיפורם של 99 אחוז מהכדורגלנים שלעולם לא יגיעו לרמות הגבוהות. 

בתור ילד צעיר ממעלות עם חלומות גדולים, לא אשכח את נהגי המוניות שנהגו לצחוק עלי בדרכי לאימונים במחלקת הנוער של מכבי חיפה: "אין לך סיכוי להצליח, ילד," "אתה ממעלות, מפה אף אחד לא מגיע לשום מקום," "אתה חי בסרט אם נראה לך שתצליח להגיע לקבוצת הבוגרים של מכבי חיפה," הם אמרו.

לצערי – בגיל 19 גיליתי שהם צדקו.

זה באמת היה בלתי אפשרי!

העובדה שהייתי מגן מצטיין במחלקת הנוער של מכבי חיפה – לא ממש עניינה את הקבוצה הבוגרת! ויומיים אחרי שסיימתי  את “גיל הנוער,” קיבלתי הודעה מנשיא המועדון יענקל’ה שחר והמאמן באותה עונה יצחק שום שאני לא עולה לקבוצה הבוגרת, ושכדאי שאלך לחפש לי קבוצה אחרת שאצבור בה נסיון וביטחון. (ואם אהיה מספיק טוב אז אולי אחזור… אולי).

הייתי גמור מזה!

החלום שלי נראה אבוד!

המחשבה היחידה שעברה לי בראש באותו יום היא – לפרוש!

אבל אז, באותו שבוע קרה משהו ששינה עבורי את הכל.

חבר טוב שלי חזר מארה״ב מכנס של המאמנים המנטליים של הספורטאים המובילים בעולם, באותה תקופה כבר היה לכל ספורטאי היה מנטור צמוד. וכששמע שמכבי חיפה ניפו אותי, הוא החליט להביא לי מתנה – 2 ספרים ו-3 דיסקים של כלים מנטליים להצלחה.

בהתחלה זלזלתי. לא ממש האמנתי לכל הרעיון של לעבוד על הראש, אבל אחרי האזנה אחת לדיסק הראשון ובניגוד גמור למה שחשבתי, תוכן הדיסק היה גדוש בשיטות פשוטות ובכלים למימוש פוטנציאל בכדורגל ובחיים האישיים. התרגשות שיא אחזה בי! כאילו מישהו נתן לי תו VIP והכניס אותי אל מאחורי הקלעים של המופע הזה שנקרא החיים שלנו.

האזנה לדיסק חשפה בפני הבנה עמוקה. גיליתי שכל חיי השקעתי מאמץ רב ואימונים אין-סופיים בשרירי הרגליים, כשבזמן אמת במשחק החוקים מתהפכים, ומה שקובע את רמת הביצוע הוא הראש ששולט ביכולת לתפקד בלחץ, להיות שקט, רגוע וקר רוח – אלו הן היכולות של אלופים.

ומעל כולן ריחפה התובנה שלא משנה כלל כמה כישרוני אני – משנה אם אני יודע לגייס את הכישרון שלי במלואו ברגע האמת, ב"מאני טיים", כשאני בלחץ, מתמודד מול אוהדים, מתחרים, ציפיות.

פרץ של אנרגיה וזעם מילא את כל גופי: הסתערתי על הדיסק ועל עולם האימון המנטלי. ושם, באותם הרגעים, הגעתי למסקנה ולהחלטה – אשלב עבודה אינטנסיבית על הגוף עם אימון מנטאלי על הראש.

חדור מוטיבציה, פניתי לכל קבוצה אפשרית בישראל כדי לקבל הזדמנות שנייה. הבנתי שאסור לי לעמוד במקום גם במחיר של התקדמות אטית. מכבי חיפה ניפו אותי, אבל אני לא אעצור כאן.

צלצלתי לכל קבוצה שהאומץ אִפשר לי לדבר עם מאמניה, ולאחר סירובים של יותר מ-12 קבוצות שנפנפו אותי בטענות, כמו "הסגל שלנו סגור," "אתה חסר ניסיון," "איך קוראים לך אמרת?" קיבלתי הזדמנות שנייה. קבוצה צנועה בשם הפועל רמת גן אמרה לי ”כן״

וזו הייתה עונת הפריצה שלי

חתמתי בהפועל רמת גן (שהייתה אז בליגה הלאומית) – וזכיתי איתה בגביע המדינה.

מכבי חיפה החתימה אותי לחמש עונות – וגם איתה זכיתי ב- 2 אליפויות והספקתי כבר לרשום הופעות ראשונות במוקדמות גביע אירופה נגד קבוצות מהדרג הראשון בעולם (כמו ולנסיה שהייתה באותה תקופה מקום שני בספרד).

זומנתי לנבחרת האולימפית ומיד רשמתי הופעות בינלאומיות נגד הנבחרות הטובות בעולם. עברתי למכבי הרצליה – וגם איתה זכיתי ב-2 תארים כשעליתי איתה ליגה וזכיתי איתה בגביע הטוטו בתור קפטן הקבוצה.

וזה היה השלב שהבנתי שהתארים והכסף הם רק הבונוס – ולא הדבר האמיתי.

המתנה הכי גדולה שקיבלתי היא  שגיליתי את השיטה לממש את הפוטנציאל שלי, שפיצחתי את הקוד, זה הרגיש כאילו קיבלתי את הסוד שאף אחד לא יודע.

בגיל 27 ואחרי לא מעט תארים נאלתי לפרוש אחרי פציעה בגיד אכילס.

את סודות האימון המנטלי לא שמרתי לעצמי, כמאמן מנטלי ליוויתי אלפי כדורגלנים וספוראי על- בינהם שחקני ליגת האלופות, שחקני NBA וקבוצות ליגת העל איתן זכיתי להצלחה גדולה. 

גביע כמאמנה המנטלי של עירוני ק"ש

אליפות היסטורית אחרי 40 שנה- כמאמנה המנטלי של הפועל ב"ש, בעונה מטורפת הכללה רצף של 29 משחקים ללא הפסד.

ולאחר מכן עוד 2 אליפויות ברציפות עם הפועל ב"ש, עלייה לשלב 32 האחרונות בליגה האירופית אחרי ניצחונות בלתי נשכחים על אינטר הגדולה.

וגם, סגרתי מעגל כאשר מוניתי למאמנה המנטלי של מכבי חיפה, איתה זכיתי באליפות ראשונה אחרי עשור ללא התואר. 

ולמה אני מספר לך את כל זה, כי נראה לי שהגיע הזמן שגם אתה תגלה את הסוד ותדע:

  • איך לשחק עם ביטחון משחק אחרי משחק.
  • איך להביא את היכולת שלי מהאימונים למשחק, ולהציג במשחק את אותה יכולת שאני מציג באימונים (בזמן שאחרים יעלו למשחק עם רגליים כבדות).
  • איך להרשים כל מאמן וקבוצה שאני רוצה. (גם במשחקי מבחן חשובים)
  • איך להגיע לקבוצת החלומות שלי גם אם אין לי קומבינות או קשרים עם מאמן הקבוצה
  • איך לשמור על יציבות ממשחק למשחק (ולא להעלם לחודש אחרי משחק אחד טוב)
  • איך להפסיד לדאוג לגבי מה אחרים חושבים עלי תוך כדי משחק
  • איך לא להעצר מול הפחד לעשות טעויות קריטיות תוך כדי משחק
  • איך לשפר דיוק במסירות באמצעות שיפור מהירות מחשבה
  • איך להפוך לשחקן אגרסיבי (שמרתיע את היריב מהדקה הראשונה)
  • איך לחשוב כמו כדורגלן מקצוען שעומד בסטנדרט האירופאי
  • איך לקבל החלטות נכונות תחת לחץ כשהכדור אצלך בדקות קריטיות (ואיך להגיע עם מספיק חמצן במוח למסירה האחרונה)
  • איך להוביל את עצמי בצעדים בטוחים לקריירה שתמיד חלמתי עליה.

וזה בדיוק מה שאני עומד ללמד אותך לעשות!

שיטות וכלים למימוש הפוטנציאל האישי שלך בחינם כל שבוע…

החדשות הטובות הן… שמהיום אני עומד לשתף בכל שבוע- טיפים, טכניקות וכלים שילמדו אותך איך לשפר בקלות את הביצועים ואת רמת המשחק שלך בצורה קיצונית, ואיך להגדיל את סיכויי ההצלחה שלך בקריירה במהירות ובעוצמה שלא חשבת שהיא אפשרית עבורך עד היום!

וכן זה בחינם! (עלי).

היום אני יודע שכל כדורגלן יכול לממש את הפוטנציאל החבוי שבו, ולעשות את הפריצה שלו בקריירה!

ולא משנה לי באיזה רמה אתה נמצא היום… השיטה שפיתחתי במיוחד לכדורגלן כמוך תיקח את הקריירה שלך לרמה הבאה בוודאות! והסיבה שאני כל כך בטוח בזה נובעת מכל סיפורי ההצלחה של השחקנים שלי שפרצו בקריירה ושיפרו את הביצועים שלהם בעזרת הכלים שקיבלו ממני.

אז אם חשוב לך לקחת את הקריירה שלך לרמה הבאה, ולהפוך לכדורגלן המצליח שתמיד רצית להיות, אז תדאג בשלב ראשון להצטרף לקבוצת הווטסאפ הסגורה לנרשמים מהעמוד הזה, ולקבל ממני כל שבוע את הטיפים שלי. כי הטיפ החדש הבא עומד לנחות אצלך בקבוצה עוד שניה, הרשם כאן

דילוג לתוכן